• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
Téli mesék. Olvassunk együtt!

Téli mesék. Olvassunk együtt!

2023. február 19-én az „Alfavit” iskola tanulói élőadásban részt vettek a „Téli mesék. Olvassunk együtt!” elnevezésű nemzetközi családi projekte. A projekt immáron harmadik éve sikeres és minden évben gyarapodik a résztvevők köre.

Az idei találkozón 12 ország képviseltette magát: Magyarország, Oroszoroszág, Németország, Kanada, Japán, Koreai Köztársaság, Írország, Olaszország, Palesztina, Afganisztán, Örményország és Görögország. Iskolánkból a 4A, 2A és 2B osztály tanulói vettek részt. Az adáshoz való felkészülés még a téli szünetben kezdődött Galiakberova Elvira tanárnő vezetésével.

A találkozó nagyon jól sikerült. Először Magyarországról, a magyar szokásokról, a karácsonyi készülődésről és az Új Évről meséltünk. A közönégből sokan kérdeztek, a történelem és az országok népi szokásai iránti élénk érdeklődést lehetett érezni.

Persze, mindenki türelmetlenül várta a mesét. „Az aranyszőrű bárány” nevű magyar népmesét olvastuk el. A rajzstúdió diákjai segítettek a mesét színesen előadni. A műszaki támogatást Askarbekova Aruzsan biztosította.

Ez a projekt még egyszer megmutatta, hogy milyen tehetséges gyerekek tanulnak iskolánkban és együtt kiváló csapatot alkotnak!

Nagyon köszönjük a projekt megálmodóinak és szervezőinek Usenko Alekszandr és Szvetlánának a csodálatos találkozót és a barátságos légkört.
A gyerekeknek nagyon tetszett a rendezvény és ez a legfontosabb.

Köszönőlevél

Köszönőlevél

Téli mesék Magyarország

Téli mesék Magyarország

Téli mesék Online

Téli mesék Online

Téli mesék

Téli mesék