• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42

Ezt az orosz nyelvtanfolyamot a felsőtagozatos iskolásoknak és gimnazistáknak szánjuk. Azoknak a tinédzsereknek, akik orosz ajkú családban születtek, Magyarországon élnek, valamilyen szinten ugyan beszélik a hétköznapi nyelvet, de soha nem tanulták iskolai keretek között az oroszt. Számukra az orosz nyelv nem anyanyelv, de szüleik érdekeltek abban, hogy anyanyelvük a gyermek második anyanyelve legyen.

Előfordul, hogy szisztematikus óráink elején egyfajta “tanulni nem akarásba” ütközünk, de munkatapasztalatunk alapján jól tudjuk, hogy a jövőben ezek a gyerekek hálásak lesznek nemcsak szüleiknek, de tanáraiknak is, azok kitatásáért, és örülnek majd annak, hogy megtanulták az orosz nyelvet, amely a jövőben még hasznukra is válhat.

Ennek a tanfolyamnak az iskola által kidolgozott és a tanévek alatt gyakorlatban is ellenőrzött programja a különböző tematikák elmélyült kidolgozását, a nyelvtan tanulmányozását, az aktív szókincsfejlesztést, az orosz történelem és kultúra megismerését és az általános műveltségi szint emelését foglalja magába. Iskolánkban aktív az “orosz, mint idegen nyelv” oktatása is, mely lehetővé teszi, hogy különböző életkorban, egyéni vagy csoportos formában sajátítsák el a nyelvet. Ezt a programot elsősorban azoknak szánjuk, akik nulláról szeretnének megtanulni oroszul.