• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
Farsang összehozza a barátokat: online kvíz

Farsang összehozza a barátokat: online kvíz

Maszlenyica (Farsang) – a legősibb, színes, vidám és kedvelt népi ünnepek egyike. De hogyan is lehet megünnepelni ezt most, a pandémia kellős közepén, amikor a világ megannyi országában be vannak tiltva a tömeges rendezvények?

Mi rátaláltunk a megoldásra. Létrehoztuk a nemzetközi online kvízt a Maszlenyica témában.

2021 március 14-én létrejött a nemzetközi kvíz találkozó!

Ebben négy ország oroszul beszélő iskolásai vettek részt : Oroszországból, Magyarországból, Szlovákiából és Svédországból.
A kvízre a gyerekek több héten keresztül készültek: beszéltek a népi hagyományokról, az ünnep történetéről, jelképeiről, az ünnepi hét minden egyes napjáról.

A kérdéseket Anna Alekszandrovna Dunajevszkaja – az „Alfavit” magyarországi iskolájából intézte a gyerekekhez, aki a népi hagyományok fő őrzője.
A kvíz alatt a gyerekek nem csak a kérdésekre feleltek, de arról is meséltek, hogyan rendezik ezt az ünnepet más országokban.

A videó hidat dallal fejeztük be. Az egész világba elrepült a vidám dal „Jaj, palacsinta” hangjai.

Milyen csodálatos, hogy pandémia ellenére, mi megtaláltuk a lehetőséget a találkozásra és a népi tradíciók átbeszélésére.

Mennyire fontos, hogy a gyerekek tudják, értsék és folytassák ezeket a hagyományokat függetlenül attól, melyik országban élnek. A múlt nélkül nincs jővő!