• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
Puskin-verseny 2018

Puskin-verseny 2018

Június elején világszerte megemlékeznek a nagy orosz költő, A. Sz. Puskin születésnapjáról.

Az ALFAVIT Kulturális Közalapítvány az évforduló tiszteletére szervezi hagyományosan az orosz kultúra kiemelkedő alakjáról, az orosz irodalmi nyelv megteremtőjéről elnevezett szavalóversenyét, amelyen 2018-ban 25 fiatal szavaló vett részt.

A jelentkezők, akik között számos korábbi verseny győztese, illetve díjazottja szerepelt, három korcsoportban versenyeztek. Mindegyik korcsoporton belül voltak, akiknek anyanyelve, illetve második anyanyelve az orosz, illetve olyanok, akik idegen nyelvként tanulják.

A zsűri elnöke Galgóczy Árpád, a kiváló műfordító volt, akinek a tevékenységét számos magas állami kitüntetéssel, többek között a Népek Barátsága érdemrenddel, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével ismerték el. A zsűri munkájában részt vett Dr. Hamsovszki Szvetlana, a BGE Alkalmazott Tudományok Egyeteme főiskolai tanára, az Orosz Nyelv és Irodalomtanárok Magyarországi Egyesületének elnöke, valamint Csarnai Attila újságíró, dokumentumfilm-rendező, a Moszkvai Állami Lomonoszov Egyetem volt ösztöndíjasa.

Az ALFAVIT szeretettel várja jövőre is a versenyre jelentkező fiatal tehetségeket!

Az ALFAVIT ezúton mond köszönetet a Budapest IV. kerületi Eötvös 10 Kulturális központnak, amely méltó körülményeket biztosított a verseny megrendezéséhez.

Deme Gergő és Gombai Márton

Deme Gergő és Gombai Márton

Artyom és Liza

Artyom és Liza