• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
Puskin szavalóverseny 2019

Puskin szavalóverseny 2019

Június elején világszerte megemlékeznek a nagy orosz költő, Alexander Puskin 220. születésnapjáról.

Az Alfavit Oktatási és Kulturális Alapítvány az évforduló tiszteletére immár 12. alkalommal szervezi hagyományosan az orosz kultúra kiemelkedő alakjáról, az orosz irodalmi nyelv megteremtőjéről elnevezett szavalóversenyét, amelyen 2019-ben 26 fiatal szavaló vett részt.

A jelentkezők, akik között számos korábbi verseny győztese, illetve díjazottja szerepelt, három korcsoportban versenyeztek. Idén a szavaló versenyben részt vett 10 kaposvári diák, akik az oroszt, mint idegen nyelvet tanulják. Mindegyik korcsoporton belül voltak, akiknek anyanyelve, illetve második anyanyelve az orosz, illetve olyanok is, akik idegen nyelvként tanulják az oroszt.

A zsűri elnöke, Dr. Hamsovszki Szvetlana, a BGE Alkalmazott Tudományok Egyeteme főiskolai tanára, az Orosz Nyelv és Irodalomtanárok Magyarországi Egyesületének elnöke megemlítette, hogy az esemény felépítése és színvonala évről évre emelkedik és egyre többen jelentkeznek résztvevőként a versenyre. Minden évben új tehetségeket fedeznek fel a verseny során és a szavalóversenyen előadott művek színvonala is egyre magasabb.

Az Alfavit Alapítvány szeretettel várja jövőre is a versenyre jelentkező fiatal tehetségeket!

Az Alfavit Alapítvány ezúton mond köszönetet a Budapest IV. kerületi Eötvös 10 Kulturális központnak, amely méltó körülményeket biztosított a verseny megrendezéséhez.

Szudaruski

Szudaruski

Chekov Leva

Chekov Leva