• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
Nyílt nap az „Alfavit” Alapítványnál

Nyílt nap az „Alfavit” Alapítványnál

2018. szeptember 15. - Nyílt nap az „Alfavit” Alapítványnál!

Mindenkit sok szeretettel várunk 10:00 és 16:00 óra között!
1067 Budapest Csengeri u. 68/B, IV em.

Fő tanfolyamunk a 6 és 16 év közötti gyermekeknek szánt orosz nyelvi tanfolyam. Meglévő és leendő tanítványaink számára tankönyveket, módszertani segédleteket és tananyagot biztosítunk. Ezen kívül tanítványaink rendelkezésére áll könyvtárunk és filmtárunk is. Foglalkozásaink általában pénteki és szombati napokon kis csoportokban zajlanak. A gyermekek 4 tanórán vesznek részt. Első órán az orosz nyelvtannal foglalkozunk, második órán az olvasással és a beszéd fejlesztésével. A harmadik és negyedik órát tanítványaink aktív orosz nyelvű foglalkozásokkal töltik, legyen az akár a fényképész szakkör, a művészeti rajzstúdió vagy a hagyományőrző kör.

Iskolánk az ORIGO ITK követelményrendszerére épülő közép- és felsőfokú állami nyelvvizsga felkészítőt is tart azoknak a tanítványainknak és diákoknak, akik elég magabiztosnak érzik már orosz nyelvtudásukat. Segítségül a sikeres nyelvvizsgához szükséges módszertani-, oktatási tananyaggal rendelkezünk.
„Mama i Malis” gyermek csoport és a „Rodnyicsok” (Forrás) gyermek klub az új tanévben is folytatja munkáját a legfiatalabb tanítványaink számára. A zenés-játékos foglalkozások oktató és fejlesztő programja az 1 és 2, 2 és 3, 3 és 6 év közötti gyermekek fejlődését segítik elő. A fenti foglalkozásokon sok szeretettel várjuk a legkisebb korosztályt.

Mama i Malis gyermek csoport

Mama i Malis gyermek csoport

Rodnyicsok (Forrás) gyermek klub

Rodnyicsok (Forrás) gyermek klub

A különböző korosztályokat foglalkoztató Hagyományőrző kör ugyancsak folytatja munkáját. A foglalkozásokon résztvevők népi hagyományokkal, a szájhagyomány útján terjedő szokásokkal ismerkednek meg és tapasztalt tanár mellett próbálják megfejteni a nyelv, valamint a különböző népi szertartások titkait. Emellett játszanak, énekelnek, táncolnak, találós kérdéseket tesznek fel, verseket szavalnak és körtáncot járnak. Évente több alkalommal pedig szívesen lépnek fel az iskola vendégei és tanulói előtt.

Az iskola mellett működő Művészeti rajzstúdió több korosztályt egyesít, már 5 éves kortól. Az oktatás módszertanát is ismerő hivatásos művész mellett a tanulók elsajátítják a kompozíció alapjait, a színek és formák rendszerét, tanulmányozzák a festészetet, rajzolnak és gyurmáznak. Mindemellett az oktató megteremti az alkotás légkörét és a kicsik energiáját a szórakoztató alkotói feladatok felé irányítja, hiszen maga az alkotói tevékenység mindig pozitív hatással van a személység fejlődésére.

Képzőművészeti stúdió

Képzőművészeti stúdió

Népművészeti Stúdió

Népművészeti Stúdió

Ebben az évben folytatjuk Budapest szépművészeti és egyéb múzeumainak vasárnapi látogatásait is a széleskörű esztétikai program keretében.
A szülők kérésére ebben a tanévben orosz nyelvű logopédus és gyermek pszichológus tovább folytatja munkáját.

Az Alfavit iskolában továbbra is részt vehetnek gyermekek és felnőttek is magyar nyelvórákon az anyanyelvű tanároktól. Lehetőség van egyéni és csoportos foglalkozásra is.

Az Alapítvány keretein belül lehetőség van gitár, illetve zongoraleckéken részt venni. Az órákat diplomás, magasan képzett profik tartják orosz nyelven.
A „Szudarushki” orosz népi együttes ugyancsak folytatja munkáját. A foglalkozásokat szerdánkként tartjuk, csatlakozzanak!

Hogyha közelebbről is szeretnének megismerkedni az Alfavit iskola tevékenységével, látogassanak el hozzánk 2018 szeptember 15-én, szombaton 10 és 16 óra között tartandó Nyílt napunkra!