• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
Nyílt nap az Alfavit Alalpítványnál

Nyílt nap az Alfavit Alalpítványnál

2017. szeptember 16. - Nyílt nap az Alfavit Alalpítványnál

Mindenkit sok szeretettel várunk 10:00 és 16:00 óra között!

A Budapest belvárosában, az oktogoni kiegészítő oktatással foglalkozó Alfavit iskola-stúdió immáron 10. tanévét kezdi meg. Az Alfavit Kulturális és Oktatási Közhasznú Alapítvány keretein belül működő nyelviskola fő feladata az orosz nyelv és irodalom oktatása. Tanítványaink között vannak orosz származású honfitársaink, a vegyes házasságokban született kis- és tinédzserkorú gyermekek és magyar anyanyelvűek is.

Fő tanfolyamunk az 5 és 18 év közötti gyermekeknek szánt orosz nyelvi tanfolyam. Az Alfavit biztosítja az ehhez szükséges tankönyveket, módszertani segédleteket és tananyagot is. Ezen kívül tanítványaink rendelkezésére áll könyvtárunk és filmtárunk is. A szintfelmérőt követően a tanulók a tudásuknak megfelelő csoportokba kerülnek.

A hétközi órákon túl, szombatonként, a gyermekek jellemzően 4-5 tanórán vesznek részt. Első órán az orosz nyelvtannal foglalkozunk, másodikon az olvasással. A harmadik órát oroszországi ismeretekkel bővítjük. A negyedik és az ötödik órát tanítványaink aktív orosz nyelvű foglalkozásokkal töltik, jellemzően rajzstúdión vagy hagyományőrző körön vesznek részt.

Tanfolyamokat is tartunk: ORIGO ITK követelményrendszerére épülő közép- és felsőfokú állami nyelvvizsga felkészítő és a Nemzetközileg is elismert nyelvvizsga felkészítő, amelynek bizonyítványát a moszkvai Puskin Intézet állítja ki. Az utóbbi vizsgáztatása nálunk zajlik az Alfavitban.

A „Rodnyicsok” (Forrás) gyermek klub az új tanévben is folytatja munkáját a legfiatalabb tanítványaink számára. A zenés-játékos foglalkozások oktató és fejlesztő programja a 2-3, 3-4, 4-6 év közötti gyermekek fejlődését segítik elő egészen a szombati előkészítő osztályunkba való felvételig. Ennek a csoportnak az óráit hétfőtől péntekig 16:00 és 18:00 óra között tartjuk.

A különböző korosztályokat foglalkoztató hagyományőrző kör ugyancsak folytatja munkáját. A foglalkozásokon résztvevők népi hagyományokkal, a szájhagyomány útján terjedő szokásokkal ismerkednek meg és tapasztalt tanár mellett fejtik meg a nyelv, valamint a különböző népi szertartások titkait.

Az iskola mellett működő rajzstúdió több korosztályt egyesít, már egészen 5 éves kortól. Az oktatás módszertanát is ismerő hivatásos művész mellett a tanulók elsajátítják a kompozíció alapjait, a színek és formák rendszerét, tanulmányozzák a festészetet, rajzolnak és gyurmáznak.

Orosz nyelvű szakképzett logopédus, pszichológus, gitár- illetve zongoratanár is dolgozik az Alfavitnál.
Az iskola-stúdióban továbbra is részt vehetnek gyermekek és felnőttek is magyar, orosz illetve angol nyelvórákon. Lehetőség van egyéni és csoportos foglalkozásra is.

A „Szudarushki” asszonyok orosz népi együttes ugyancsak folytatja munkáját. A foglalkozásokat szerdánkként tartjuk.
Hogyha közelebbről is szeretnének megismerkedni az „Alfavit” iskola-stúdió munkájával, látogassanak el hozzánk szeptember 16-én, szombaton 10 és 16 óra között tartandó Nyílt napunkra!

Reméljük hamarosan találkozunk!

Alfavit Alapítvány önkéntes tanárai

Rajzstúdió. Tronina Nina

Rajzstúdió. Tronina Nina


 
1. osztály. Galiakberova Elvira

1. osztály. Galiakberova Elvira


 
Az iskolai felkeszitesi osztaly. Korcsun Olga

Az iskolai felkeszitesi osztaly. Korcsun Olga


 
"Kis-forrás" gyermek stúdió. Sólyom Natália

"Kis-forrás" gyermek stúdió. Sólyom Natália