• 1067 Budapest, Csengery utca 68/B, 4. emelet
  • +36 30 9346 528
  • Adó 1%
  • Alfavit Oktatási és Kulturális Közhasznú Alapítvány
  • A kedvezményezett adószáma: 18192720-1-42
A tatár kultúra napja Budapesten

A tatár kultúra napja Budapesten

Immár ötödik alkalommal rendezte meg Alfavit Alapítvány a tatár „Szabantuj” tavaszi vetésforgó ünnepséget május 28-án, vasárnap, a Városligetben. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Budapest Főváros Önkormányzata által szervezett Városligeti Gyereknap keretén belül a világ számos országa képviselteti magát egy grandiózus játéktér megalkotásában.

Bátran kijelenthetjük, hogy a gyermek „Szabantuj” nevű ünnepségünk már a kötelező programelemek között szerepel ezen az eseményen. A gyermekek előszeretettel vesznek részt különféle játékokban, idén a következő számokban próbálhatták ki magukat: zsákfutás, tojásegyensúlyozás kanálban, kancsótörés, kötélhúzás és kézműves foglalkozások. A főszínpadon a világhírű Ajdar Valiev tatár tangóharmonikás gondoskodott a tüzes nótákról, a tatár népi és pop zenei dalokat pedig Ajmetdinov Pamilj, kazáni konzervatórium másodéves hallgatója, és Pataki Ádám, Liszt Ferenc Zeneakadémia első éves hallgatója, adták elő.

A program főszervezői az Alfavit Kulturális és Közhasznú Alapítvány, Az Elifba Tatár Egyesület és a Skatulochki csapata voltak. Az esemény nem jöhetett volna létre az orosz „Rossotrudnicsestvo” szervezet budapesti képviselete, Tatársztáni Kulturális Minisztérium segítsége nélkül. Nagyon hálásak vagyunk a Tatárok Világkongresszusának, akik szintén nagy mértékben hozzájárultak és lehetővé tették ennek az ünnepségnek a létrejöttét, amely nem csak a tatár kultúrát ismerteti meg a publikummal Európa szerte, hanem a sokszínű orosz kultúra dicsőségét is hirdeti.

 

Szabantuj sátor

 

Szabantuj ünnepség

 

Ajmetdinov Pamilj

 

Master Class gyerekeknek